Kako in kje kupiti lcd tv? - LCD Televizorji

Kako in kje kupiti lcd tv?

Najboljši nasvet: Raziskujte na internetu, oglejte si sprejemnike v trgovinah, kupite tam kjer dobite največji popust.

1. faza: Raziskovanje

Ko se pojavi potreba po novem televizorju se morate najprej informirati o možnostih, ki so na trgu. Nekateri se odločijo da najprej naredijo mini raziskavo na internetu, prebrskajo forume, spet drugi vprašajo znance, prijatelje, se odpeljejo v Big Bang ali Mercator.

Ne glede na to, katetero pot izberete – za nakup televizorja potrebujete informacije. Mi vam jih ponujamo v oblike spletne strani LCD televizorji.

2. faza: Ogled LCD televizorjev v trgovini

Ko ste ugotovili katera velikost, znamka in tip televizorja je pravi za vas, je čas da greste v trgovine in si ogledate sliko na televizorjih v živo. Prosite prodajalce da vam pokažejo sliko preko IP televizije, računalnika, DVD ali Blu-ray predvajalnika na vse možne načine. Vzemite si čas in si oglejte nekaj izbranih modelov.

Zelo pomembno pri tem je, da so televizorji pravilno nastavljeni oz. imajo kalibrirane barve. Če tega ni, vam bo tako ogledovanje kaj malo koristilo.

3. faza: Primerjanje cen in nakup lcd televizorja

Ko boste izbrali dva ali tri konkretne modele televizorjev preverite cene pri različnih trgovcih.

Trgovine z elektroniko

Verjetno prva trgovina, ki vam pride na misel je Big Bang ali Merkur. Tu so še Mercator tehnika, Comtron, Technomarket, Harvey Norman. Velike trgovine pa niso edino mesto za nakup lcd tv. Čeprav jih je težje najti, pa manjši prodajalci lahko ponudijo nižjo ceno in boljše svetovanje. Ko se pogajate za ceno vedite, da imajo prodajalci vedno rezervo – sploh če boste plačali z gotovino.

Spletne trgovine

Na internetu pa so večje trgovine Mimovrste, Enaa, Nakupovanje.net. Na internetu tradicionalnega “glihanja” ni. Imajo pa nekateri trgovci kupone za popuste ali akcijska obdobja.