Nosilec za LCD TV - kaj kupiti? - LCD Televizorji

Nosilec za LCD TV – kaj kupiti?

Nosilec za lcd tv je prva stvar, ki jo morate kupiti po nakupu novega LCD televizorja.

LCD tehnologija ponuja porabnikom nove možnosti, ko gre za fizično nameščanje svojih tv zaslonov. Dnevi ko si moral delati prostor okoli televizorja so mimo. Sedaj lahko vključiš TV v skoraj vsako sobo in ambient. Obstaja več načinov kako se izvede montaža LCD zaslona, kar si poglejte v nadaljevanju.

1. Nosilec za LCD TV – montaža na steno

Nosilec za lcd TV

Stenski nosilec za LCD TV vam omogoča, da izkoristite največ prostora, ki vam ga ponuja tehnologija tankih televizorjev. Stenski nosilec za lcd tv je  splošno najcenejša, in vaš televizor odmakne od stene za dobrih 5 centimetrov ali manj.

2. Nagibni nosilec za LCD TV

Nagibni stenski nosilci za LCD vam omogočajo, da se vaš TV namesti nad nivojem oči, kljub temu pa je jasno viden iz katerekoli točke v sobi. Ta možnost vgradnje se ponavadi uporablja za namestitev LCD televizij nad kamini in v spalnici. Ta stenski nosilec je malo debelejši, zato bo vaš TV odmaknjen dobrih 10 do največ 15 cm od stene.

3. Stojalo za LCD TV

Stojala za mizo so še en priljubljen način za postavitev LCD televizije. Nekateri televizorji imajo stojala priložena, pri drugih pa jih je treba dokupiti. Če boste stojalo za vaš televizor kupovali ločeno se prej prepričajte da paše na vaš TV, saj stojala niso univerzalna.

4. Premična roka za LCD TV

Če vam stenski nosilec ne daje dovolj svobode, bo morda za vas dobra rešitev nosilec s premično roko. Ta vam omogoči, da vaš televizor ko ni v uporabi enostavno odmaknete in naredite prostor. Ta možnost je pogosto uporabljena tudi v zdravstvu, promocijskih dogodkih in podobno.

5. Montaža LCD TV na strop

V nekaterih primerih montaža na steno ne pride upoštev bodisi zaradi obstoječega pohištva, ali prešibke stene. V tem primeru lahko vaš televizor montirate na strop. Stropni nosilec ima ponavadi že nameščeno možnost nagiba, tako da lahko televizijo nagnete pod kotom, ki vam najbolj ustreza. Dolžine stropnih nosilcev se razlikujejo, tipično so roke dolge od pol do enega metra.

6. LCD TV nosilec z dvigalom

To je način montaže, ki ga boste videli v ameriških filmih in ima veliko variacij npr. stropno dvigalo, dvigalo, ki se namesti v steno, v pohištvo. Ta način montaže omogoča, da je vaša televizija skrita, kadar ni v uporabi. Ko pa jo želite gledati pritisnete gumb in voila! Obstajajo ročna dvigala, ki so cenejša in motorizirana, ki jih upravljate z daljincem.