Samsung - gigant iz Južne Koreje - LCD Televizorji

Samsung – gigant iz Južne Koreje

Podjetje Samsung je bilo ustanovljeno leta 1938 in je trenutno največja svetovna blagovna znamka zabavne elektronike. Velikanski južnokorejski konglomerat je vstopi na trg televizij leta 1972.Samsung lcd televizorji pa so prišli na trg leta 1999.

Pokrivanje celotnega trg televizorjev

Samsung lcd televizorji

Samsung je eno izmed redkih podjetij, ki niso v celoti opustili CFL osvetlitve LCD televizorjev v v višjem cenovnem razredu.

To jim omogoča, da lcd televizorji samsung na trgu dosegajo večje število prodaje kot konkurenca, saj lahko lcd tv-je ponudijo po nižjih cenah. Seveda pa podjetje odlično prodaja tudi Samsung Lcd tv izdelke z led osvetlitvijo. Njihov renome pri izdelavi lcd zaslonov je izjemen, saj so največji proizvajalec lcd zaslonov na svetu – ne samo za lcd tv samsung, temveč tudi za mobilne telefone, prenosne računalnike in podobne naprave. Še več, veliko drugih proizvajalcev v svoje lcd televizorje vgrajuje prav njihove lcd zaslone.

Samsung lcd televizorji so na voljo v različnih tehnologijah, velikostih in cenah za praktično vsak žep in okus od lcd tv do led tv.

Inovacije na področju LCD TV

Samsung je od nekdaj postavljal trende v velikosti lcd zaslonov, svetilnosti, odzivnemu času itd. Te inovacije so najprej vgradili v svoje naprave, šele kasneje so bili na voljo drugim podjetjem. Samsungov novi televizor LED 8000 SMART TV se ponaša s praktično nevidnim okvirjem njihove lcd televizije, kar bo zopet postavilo nov standar za izdelavo lcd televizorjev.

Samsung Slovenija

Samsung v Sloveniji nima uradnega predstavništva, najbližje je na Dunaju. Spletna stran Samsung Slovenija pa ponuja le osnovne podatke o servisnih partnerjih in distributerjih.