Sharp - Od svinčnika do lcd televizorja - LCD Televizorji

Sharp – Od svinčnika do lcd televizorja

Sharp je japonsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1912. Ime podjetja izvira iz prve inovacije v podjetju – vedno ostrega tehničnega svinčnika leta 1915.

Podjetje Sharp se je kmalu razvilo v enega izmed vodilnih proizvajalcev elektronike in lcd ter led lcd televizorjev. Sharp ima deleže v različnih podjetjih, ki se ukvarjajo s prodajo lcd tv, npr. Loewe in Pioneer, ki je v preteklosti prodajalo plazma televizorje, zato ima Sharp posredno preko teh podjetih veliko izkušenj za izdelavo lcd tvjev za višji cenovni razred.

Sharp LCD TV in Sharp LED TV

Sharp, kot večina proizvajalcev lcd tv-jev uporablja večinoma LED osvetlitev za lcd tv modele višjega ranga.  Sharp led lcd tv uporablja blagovno znamko Aquos za svoje novejše lcd televizorje. Posebnost Sharp led tv Auqus je, da uporablja poleg treh RGB (rdeča, zelena, modra) še dodatno Y – yellow oz. rumeno barvo. Na ta način sharp lcd tv poizkuša ustvariti konkurenčno prednost v zelo zahtevni industriji lcd televizorjev.

Sharp veliko da na inovacije, zato vedno tekmujejo v velikosti in drugih funkcijah lcd televizorjev. Na sliki največji lcd televizor na svetu, ki so ga izdelali že leta 2008. Diagonala meri neverjetnih 274,3 centimetre.

Sharp lcd led tv